Parenting – Programul COS

Programul COS ( Circle of Security) a fost conceput de catre 3 terapeuti americani : Kent Hoffman, Glen Cooper si Bert Powell, avand in spatele cercetarii lor 50 de ani de activitate sustinuta in domeniul atasamentului dintre parinti si copii.

COS faciliteaza si promoveaza construirea de relatii de atasament securizant pentru copii. Programul fiind conceput pentru a veni in sprijinul parintilor si al educatorilor parentali in vederea cresterii constientizarii nevoilor copiilor si in vederea ajustarii comportamentelor si raspunsurilor emotionale in cadrul relatiilor dintre acestia. Solutiile date de COS creeaza premizele unei relatii de atasament sanatoase cu copii, relatii in cadrul carora copilul sa se simta valoros si important , cu o stima de sine buna, empatic si cooperant, toate acestea contribuind la dezvoltarea unei inteligente emotionale optime.

In cadrul intalnirilor porintii vor avea posibilitatea sa inteleaga mai bine semnalele copilului, comportamentele ca informatii despre pulsul relatiei, reducand momentele de frustrare si iritare cu inclinarea balantei in favoarea momentelor de cooperare si bucurie. In acelasi timp parintii vor dobandi o mai buna viziune asupra atasamentului propriu, precum si asupra rolului acestuia in cadrul relatiei. Propriile experiente vor fi ”momente de AHA” ca urmare a vizionarii video si interactivitatii dintre parintii participanti si facilitator. Astfel vor ajunge sa recunoasca si sa identifice experienta emotionala a copilului, ajutandu-l in reglarea acesteia.

 

Vezi când va avea loc următorul curs
Translate »